Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Кримчан, які не готові миритися з міліцейським свавіллям стає все більше

1370067085 (1)У Сімферополі пройшла відкрита лекція для молоді з протидії міліцейському свавіллю. Площадку для проведення заходу надав Таврійський національний університет імені Вернадського. А лектором виступила активістка кампанії «Міліція під контролем» Альона Луньова.

Захід відвідали вісімнадцять молодих сімферопольців, більшість з яких були студентами юридичний факультетів сімферопольських вишів, але серед учасників були також молоді громадські активісти і навіть практикуючий адвокат. Певна зверхність майбутніх та вже практикуючих юристів, що була помітна на початку заходу, змінилася відкритістю та дружністю, коли учасники упевнилися у практичному досвіді лекторки. Учасники були налаштовані на плідну роботу, ставили цікаві а іноді й складні запитання. Доповідь про межі повноважень міліціонерів викликала в учасників щире здивування, і навіть обурення – як, наприклад тоді, коли учасники дізналися, що міліціонери за законом не мають права забороняти знімати їхні дії на фотоапарат або відеокамеру. З особливою прискіпливістю учасники розпитували лектора про деталі процедури складання протоколів про адміністративне порушення та затримання та про те, як діяти, коли затримання проводять не звичайні патрульні, а працівники спецпідрозділів.

Захід допоміг сформувати плани й наступних просвітницьких дій – присутній на лекції Голова Координаційної ради молодих юристів при Міністерстві юстиції у АР Крим, запропонував провести подібний тренінг для його колег, визнавши запропонований матеріал, дуже важливим та фаховим.

Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини