Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Курсанти та студенти Львівського державного університету внутрішніх справ звернулись до Асоціації УМДПЛ з пропозицією про співпрацю

4Тема відкритості правоохоронних органів набирає популярності та стає все більш затребуваною в українському суспільстві. Черговим свідченням цьому став лист Ради курсантсько-студентського самоврядування Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України до Асоціації УМДПЛ. Автори листа наголошують  на важливості та необхідності реформування правоохоронних органів, зокрема, в частині відкритості та прозорості. Разом з тим, Рада курсантсько-студентського самоврядування має свою візію перетворень в системі роботи правоохоронних органів та висловлює бажання до співпраці, зокрема, в таких напрямках:

  • Підвищення ефективності забезпечення права на доступ до інформації;
  • Побудова нової системи взаємовідносин з громадськістю;
  • Впровадження нових принципів роботи;
  • Підвищення рівня довіри до правоохоронних органів.

1Також Рада звернулась до Асоціації УМДПЛ з пропозицією спільної організації навчальних семінарів та конференцій для курсантів та студентів, з метою актуалізації дискусії з вищенаведених питань.

Хочемо наголосити на тому, що активні студенти ЛДУВС вже не раз долучались до роботи Програми «Відкритість правоохоронної системи» та проявляли бажання до змін в методах роботи правоохоронних органів.

 

Разом з тим, зацікавлення молоді темою відкритості правоохоронних органів є ознакою позитивних тенденцій розвитку суспільства та розбудови громадянського суспільства в цілому.

Лист про співпрацю

 

Джерело: Відкритість правоохоронної системи

 

Поділитися

Інші новини