Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Майбутнім правоохоронцям про те, як не порушувати права людини

1369888154В Луцьку пройшла ще одна лекція в рамках освітньої стратегії Асоціації УМДПЛ. Цього разу слухачами стали 50 майбутніх правоохоронців – студентів Правничого ліцею. Відповідно й акценти у лекції були дещо змінені – окрім питань «як не стати жертвою міліцейського свавілля» багато уваги було приділено питанням «як діяти, щоб не порушувати права громадян під час несення служби».

Під час лекції були розглянуті приклади найпоширеніших порушень прав громадян з боку правоохоронців під час зупинки на вулиці, встановлення особи громадянина, огляді особистих речей, доставлянні у відділок міліції. Ситуації були проілюстровані на конкретних прикладах – ліцеїсти разом з лектором розглядали випадки перевищення повноважень міліціонерами, які трапилися у Волинській області. Чи не найбільш жваве обговорення викликала тема «Що робити, коли працівники міліції порушили твої права?»

Ліцеїсти зазначили, що такої практичної та добре структурованої інформації їм бракувало, і подякували лектору за знання та інформаційні матеріали. Тож маємо надію, що завдяки зусиллям, в тому числі, неурядових організацій майбутні правоохоронці будуть краще за нинішніх і будуть з більшою повагою ставитися як до закону, так і до прав громадян.

В якості лектора під час заходу виступив представник Асоціації УМДПЛ у Волинській області Антон Цісарук.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта

.

Поділитися

Інші новини