Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Майстер-клас показав – інтерес до захисту своїх прав від свавілля міліції зростає

139591433426 березня під час Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Будинку кіно відбувся майстер-клас «Як захиститися від протиправних дій міліції», який провів один із експертів Асоціації УМДПЛ – Юрій Чумак.

Учасники дізналися, як поводитися із міліцією в різних життєвих ситуаціях: коли доводиться спілкуватися з правоохоронцями на вулиці, коли вони приходять для обшуку помешкання, коли особу викликають до райвідділку тощо. Юрій Чумак показав учасникам майстер-класу два коротких ролики про роль безоплатної правової допомоги в захисті своїх прав, наголосив на важливості користуватися правом на адвоката, а також розповів, як зробити так, щоб цим правом не нехтували правоохоронці.

Окрім цього, традиційно учасників подібних майстер-класів цікавить те, як правильно знімати роботу працівників міліції на фото- і відео. Юрій Чумак показав присутнім короткий відеопосібник, знятий одним з експертів Асоціації УМДПЛ Володимиром Батчаєвим. В відеоролику той демонструє, як реагують міліціонери різних підрозділів на зйомку їхньої діяльності під час несення служби, а також те, як боротись із їхньою негативною чи занадто емоційною реакцією.. Фільм можна подивитися за посиланням.

Також слухачам було цікаво, яким чином можливо оскаржити неправомірні дії правоохоронців. Щоб поради не забулись і завжди були під рукою, Асоціація УМДПЛ розробила невеликі посібники «Адвокат у кишені» про те, як захиститись від неправомірних дій міліції. Їх теж можна було отримати під час майстер-класу.

Поділитися

Інші новини