Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Майже 200 учнів Житомира відвідали правовпросвітницькі заходи на тему «Школа виживання для підлітків»

брк19 та 22 березня 2024 року Регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко провела правопросвітницькі заходи для ліцеїстів Житомира.
Зустрічі на тему «Просвітництво молоді із застосуванням візуальних продуктів» відвідали учні 9-х класів ліцею №6, учні 10-х класів ліцею №23 та учні 5-11 класів приватного ліцею «Ай ті степ скул Житомир». Всього 191 слухач. 

Підліткам було продемонстровано три анімаційних фільми із серіалу «Школа виживання для підлітків».

енгСерія №1 «Я не жертва» присвячена проблемі булінгу у навчальних закладах та спрямована на формування у неповнолітніх вміння протидіяти цькуванню як самостійно, так і за допомогою дорослих.

Серія №2 «Бити чи не бити» спрямована на депопуляризацію агресивної поведінки у молодіжному середовищі та розвинення у підлітків навичок уникати загроз постраждати від фізичного насильства.

148Серія №3 «Необхідна оборона» ознайомлює неповнолітніх з юридичними поняттями «необхідна оборона» та «перевищення меж необхідної оборони». Підлітки мають усвідомити, що законодавство дозволяє людині захищатися від нападника, але при цьому встановлює певні обмеження у здійсненні такого самозахисту, порушивши які підліток вже не уберігає себе, а вчиняє злочин проти іншої особи.

Після кожної серії відбулося обговорення та відповіді на запитання, а також – опитування на предмет знання законодавства та правової грамотності.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Поділитися

Інші новини