Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Молодь Сімферополя вчиться протистояти міліцейському свавіллю

136734507675 учнів 10 та 11 класів сімферопольської загальноосвітньої школи №12 дізналися про свої права у контактах із міліцією під час трьох лекцій, яки було проведено 25 квітня юристкою Мережі правозахисних приймалень АРК, активісткою Асоціації УМДПЛ Альоною Луньовою.

Школярів цікавили питання що мають робити міліціонери у випадках скоєння молодими людьми незначних правопорушень, що робити у випадках, якщо міліціонер хоче встановити особу, а документів людина з собою немає, що робити, коли міліціонер відмовляється представитися громадянину, до якого висуває вимоги, що робити, якщо співробітники міліції безпідставно змушують вивертати кишені. Як виявилося під час занять, жертвами свавілля правоохоронців стають не тільки молоді люди, а й їхні вчителі – один з педагогів розповів історію про своє незаконне затримання.

Лекції пройшли у невимушеній, дружній атмосфері. Учасники та учасниці активно брали участь в обговоренні, ставили багато запитань. Єдиним недоліком заходів, про який говорили й педагоги, й учні, був обмежений час спілкування з експерткою.

Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини