Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Молодь у Луцьку продовжує вивчати повадки міліціонерів

137006684323 травня у Луцькому вищому професійно-технічному училищі відбулася лекція «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля». Представник Асоціації УМДПЛ у Волинській області Антон Цісарук розповів студентам про їхні права під час контактів із правоохоронцями та повноваження міліціонерів, які вони не можуть перевищувати, спілкуючись з громадянами.

Як і минулого разу, початок лекції був не дуже жвавим. Але поєднання правової інформації з прикладами з життя розбудило не аби який інтерес учасників і викликало багато запитань та цікаву дискусію. За відведені півтори години лектор та учасники встигли розглянути питання порушень з боку працівників міліції під час складання адміністративного протоколу, порушень під час особистого огляду та доставляння у відділок міліції та низку інших. Також докладно зупинилися на способах оскарження випадків міліцейського свавілля.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини