Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків» побачили 67 учнів у Черкасах

Учні Черкаського вищого професійного училища та ЗОШ №5 в м.Черкаси взяли участь у просвітницьких заходах із показом мультиплікаційного серіалу «Школа виживання для підлітків». В кожній його серії моделюється конкретна кризова чи конфліктна ситуація, після чого підліткам у доступній та цікавій для них формі надаються практичні поради з оптимальними алгоритмами поведінки у цій ситуації.
зображення_viber_2024-03-08_16-30-27-045Зустрічі проводила регіональна координаторка Уповноваженого по зв’язкам з громадськістю в Черкаській області Людмила Проценко.
На початку кожного заходу вона провела письмове тестування учасників на тему булінгу та необхідної оборони. Така перевірка мала на меті виявити, чи знають підлітки, яке покарання передбачається за вчинення булінгу, коли настає адміністративна відповідальність за булінг, що таке необхідна оборона та коли настає кримінальна відповідальність за перевищення меж необхідної оборони.
IMG-e4fb16e6389cd80a6fb51516cf2f76c0-V
Результати тестування показали значні прогалини у знаннях підлітків із відповідних тем, тож мультиплікаційний серіал із обговоренням після кожної серії дали вичерпні відповіді на всі вищезазначені питання та збагатили молодь новими знаннями.
зображення_viber_2024-03-20_18-12-14-643
Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поділитися

Інші новини