Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Миколаївським ліцеїстам провели майстер-клас "Ти і міліція"

22 грудня 2014 року регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Синьов Олександр провів майстер-клас “Ти і міліція” для учнів Миколаївського ліцею «Педагог» Миколаївської міської ради Миколаївської  області.

litsei Pedagog_3

Олександр Володимирович розповів про права людини під час спілкування з представниками правоохоронних органів та презентував присутнім  безкоштовний мобільний додаток “Міліція під контролем” , в якому зібрана інформація про те, як поводитись із правоохоронцями в різних життєвих ситуаціях. Даний додаток розроблений фахівцями української правозахисної організації Асоціація УМДПЛ та складається із 17 розділів і містить важливі для сьогодення питання, серед яких: «Зустріч із міліціонером на вулиці», «Спілкування з працівником ДАІ», «Особистий огляд і огляд речей міліціонером», «Вас звинувачують в адміністративному правопорушенні», «Вас викликають у відділення міліції», «До Вас прийшов міліціонер», «Фото, відео, аудіо фіксація діяльності міліції» та інші.

litsei Pedagog_1

Також учням було надано інформацію про можливості звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

На завершення зустрічі регіональний координатор роздав усім присутнім інформаційні листівки “Адвокат у кишені” та інші брошури з правозахисною інформацією: “10 порад водієві” і “Розмовник для рівноправного діалогу з посадовцями Державної міграційної служби”.

Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

 

Поділитися

Інші новини