Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

На Харківщині працівників міліції навчали правильної поведінки під час виборів

PM175image001Саме такий захід відбувся днями в Чугуївському райвідділі міліції. Він був присвячений ролі працівників ОВС в позачергових парламентських виборах 2014 року. Тренінг для правоохоронців провів представник Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», очільник обласного осередку Асоціації УМДПЛ, член Громадської ради при ГУМВС України в Харківській області Юрій Чумак.

В рамках заходу він ознайомив міліціонерів з типовими ситуаціями на позачергових виборах народних депутатів та способами реагування на них, покроковими алгоритмами дій та методичними рекомендаціями компетенції міліції України в охороні прав громадян та громадського порядку під час виборчого процесу.

Також Юрій Чумак презентував усім учасникам тренінгу «Посібник для працівників органів внутрішніх справ на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року», підготовлений МВС України спільно з ВГО «Комітет виборців України» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів, Міжнародної фундації виборчих систем та Агентства міжнародного розвитку США.

Працівники міліції мали змогу ознайомитись з основними виборчими процедурами, в яких вони здійснюватимуть функцію охорони правопорядку та виборчої документації, а також отримали відповіді на питання щодо організації роботи у ці важливі для країни дні.

Як повідомив заступник начальника – начальник МГБ райвідділу підполковник міліції Денис Олениченко, працівники міліції готові до охорони громадського порядку під час виборів та до співпраці з громадськими об’єднаннями.

Джерело: ГУМВС України в Харківській області

Поділитися

Інші новини