Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Найбільше конфліктів у людей на Сході виникає під час перетину блокпостів, — правозахисники

Про проблеми, які виникають при перетині блокпостів на Сході Україні між населеними пунктами, що знаходяться на лінії розмежування, та непідконтрольною Україні територією, говорили у вересні в Северодонецьку (Луганська область) на «Фестивалі думок».

42455082_536021733509174_798112370793644032_n

У ролі спікерів виступили Євген Васильєв, правозахисний центр «Поступ», та Сергій Перникоза, координатор моніторингової кампанії асоціації УМДПЛ. Експертом від поліції виступив майор поліції Антон Кудінов, інспектор відділу взаємодії з правоохоронними органами, контролю за діяльністю блокпостів і виконанням підрозділами поліції завдань, пов’язаних з проведення операції Об’єднаних сил управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області.

«На підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, найбільше конфліктів у людей виникає під час перетину блокпостів. Саме тому важливо це питання постійно піднімати перед представниками влади всіх рівнів та намагатись знайти якесь притомне рішення існуючих проблем»,  — прокоментував Сергій Перникоза, координатор моніторингової кампанії асоціації УМДПЛ.

BB85yocA

Крім того, учасники дискусії також змогли задати питання поліцейським щодо перевірки IMEI на гаджетах, чи користуються співробітники поліції базою даних «Миротворець», а також про функціональне призначення блокпостів.

Довідково

«Фестиваль думок» — це відкрита для всіх охочих платформа, де ведеться живий діалог і у кожного є можливість послухати і висловитися на тему реформ, організації міського простору, спірних законодавчих ініціативах, екології та безпеки громад. Батьківщиною фестивалю вважається Естонія. Привезли і організували фестиваль в Україні благодійна організація «Схід-SOS» та естонська організація «Mondo». У фестивалі взяли участь експерти(-ки) і модератори(-ки) з різних міст України та країн Європи за участі представників поліції.

За матеріалами сайту правозахисного центру «Поступ»

Поділитися

Інші новини