Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Новоутворена Громадська рада при УМВС України в Тернопільській області провела перше засідання

З ініціативи нового керівника обласної міліції, полковника Василя Облещука провела своє перше засідання новоутворена Громадська рада при УМВС України в Тернопільській області.

На установчих зборах зібралися представники громадських організацій: ГО «Автомайдан Тернопіль», ТОГО «Тернопільські підсумки», Самооборона Майдану Тернопільщини, ТОГО «Майдан Тернопіль», Громадський люстраційний комітет Тернополя, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Тернопільська правозахисна група, ТОГО «Молодіжний національний конгрес», ГС «Рада бізнесу Тернопілля» та інші, а також представники засобів масової інформації, котрі вирішили увійти до складу постійно діючого консультативно-дорадчого органу. До співпраці Громадська рада при УМВС запрошує усіх бажаючих активістів, членів громадських організацій та формувань.

Учасники зібрання прийняли рішення створити ініціативну групу, яка розробить статут та положення про роботу Громадської ради. Керівником ініціативної групи обрали представника Тернопільської правозахисної групи Володимира Малишевського, який збиратиме побажання організацій щодо діяльності Громадської ради

В майбутньому планується створити громадську приймальню, куди зможуть постійно звертатися жителі Тернопільщини. Як зазначали виступаючі, основне завдання організації – залучення громадськості для здійснення контролю за діяльність міліції з метою запобігання порушенням прав та свобод громадян, а також самих працівників міліції. Про свою роботу організація буде інформувати жителів Тернопільщини через засоби масової інформації.

Наступні збори Громадської ради відбудуться наприкінці квітня. На них планується затвердити склад та обрати керівництво ради, а також затвердити статут та положення про її роботу.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

Поділитися

Інші новини