Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Обговорювали стратегію надання правової допомоги

1380090660

Члени Асоціації УМДПЛ Юрій Чумак та Наталя Козаренко взяли участь у Координаційній зустрічі координаторів центрів правової інформації та консультацій.

Захід проводився у Києві з метою обговорення стратегії подальшого розвитку мережі Центрів – в межах реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення» програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Як відомо, своєчасно отримана юридична консультація може суттєво вплинути на позитивне вирішення правової потреби громадянина.

Голова Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрій Чумак, що обіймає посаду координатора Центру правової інформації та консультацій Чугуївської правозахисної групи, а також голова Херсонського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Наталя Козаренко, яка працює завідуючою приймальнею громадян Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, неодноразово надавали правову допомогу особам, які зіткнулися з неправомірними діями або бездіяльністю працівників міліції.

Під час обговорення Юрій Чумак поділився досвідом організації позитивної мотивації працівників міліції щодо активізації роботи з попередження насильства у сім’ї.

А Наталя Козаренко, яка виступає на Херсонщині ще й у якості регіонального координатора по взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розповіла про діяльність громадських помічників Омбудсмена у питанні відстоювання порушених прав громадян.

Також в ході зустрічі були опрацьовані тематичні напрямки роботи центрів правової інформації та консультацій, питання співпраці з органами місцевого самоврядування, інноваційні технології для надання правової допомоги та інші, важливі для учасників, питання.

Поділитися

Інші новини