Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Оновлений кабінет Інспектора із захисту персональних даних у “Правополі”

«Метою обробки персональних даних є служба людству» – наголошується у «Загальному регламенті про захист даних», який почав застосовуватися у країнах Європейського Союзу з травня 2018 року. І всі ми зацікавлені у тому, щоби діяльність органів влади й місцевого самоврядування  відповідала цій простій тезі, адже для кожного з нас надзвичайно важливо відчувати – «моєму приватному життю нічого не загрожує». 

Проте,  проблеми із захистом персональних даних виникають доволі часто, У повній мірі це стосується і діяльності органів місцевого самоврядування (ОМС), які у багатьох випадках  фактично являються або володільцями, або розпорядниками персональних даних жителів місцевої громади. На жаль, подекуди посадові особи не в повній мірі розуміють, що їхня рутинна і повсякденна робота (надання громадянам послуг, організація діяльності комунальних підприємств, створення різноманітних реєстрів, ведення журналів тощо),  напряму пов’язана зі збором та обробкою персональних даних, а це покладає на посадовців відповідальність за їх належне зберігання й використання.  І однією з причин такого стану справ є недостатня обізнаність службовців з міжнародними нормами і стандартами захисту інформації.

kabinet_inspektora_

Але  ми допоможемо всім бажаючим набути необхідні знання. Для цього необхідно лише відвідати кабінет «Інспектора із захисту персональних даних» на нашому просвітницькому Інтернет-порталі «місто Правопіль».

Як це зробити?

Зайти на портал по посиланню http://pravopil.umdpl.info/, прогулятися по місту до Правопільської міської ради, увійти у будівлю і праворуч по коридору, перші двері зліва. 

Що Вас очікує?

Найбільш необхідне – відібрана, структурована і подана у зручному вигляді інформація. У тому числі про права суб’єкта персональних даних та порядок доступу до них; про порядок обробки і захисту персональних даних; про взаємодію з Уповноваженим ВРУ з прав людини; про відповідальність за порушення законодавства тощо.

А ще – онлайн бібліотека нормативних документів, які регламентують роботу з персональними даними.

kabinet_inspektora_test

І на завершення – проходження тесту (зверніть увагу на ноутбук біля вікна).  Запропоноване нами тестування, яке передбачає надання відповідей на 25 питань – це не тільки можливість об’єктивно оцінити рівень своїх знань у сфері захисту персональних даних, а й зручний та корисний засіб навчання під час проведення тренінгів та занять з будь-якою аудиторією, зокрема і з працівниками органів місцевого самоврядування.

Поділитися

Інші новини