Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Перша лекція про протидію міліцейському свавіллю пройшла у Житомирі

1370065833Житомирські старшокласники та студенти 22 травня відвідали відкриту лекцію Асоціації УМДПЛ «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля», яка відбулася у конференц-залі молодіжної громадської організації «Сучасний формат». Про порушення, які часто вчиняють правоохоронці, спілкуючись з молоддю, розповів активіст кампанії «Міліція під контролем» Олексій Котвицький.

Як поводитися, якщо правоохоронці намагаються увійти до твого житла, або викликають тебе до відділку міліції? Що робити, коли міліціонери наполягають на огляді твої особистих речей на вулиці, або на проведенні обшуку у твоїй квартирі? У яких ситуаціях правоохоронці мають право затримати тебе та доставити до райвідділку, що при цьому вони мусять зробити, а що їм напряму заборонено? Що робити, якщо тобі висувають звинувачення у вчиненні злочину? Як треба діяти, якщо правоохоронці застосували до тебе незаконне насильство? На всі ці та багато інших питань представник Асоціації УМДПЛ намагався дати відповіді протягом півторагодинної лекції. На лекції не було випадкових людей – майже всі учасники мали досвід спілкування з правоохоронцями і ставили дуже практичні запитання. Звісно, формат оглядової лекції, не дав можливості відповісти на всі запитання, але тепер молоді люди знають де шукати відповіді на них та куди звернутися у разі, якщо на їхні законні права зазіхнули не дуже порядні правоохоронці.

Лекція була проведена в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини