Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Подолання стигми та дискримінації у працівників органів правопорядку щодо секс-працівників

В четвер, 17 грудня 2020 року Благодійна організація «ЛЕГАЛАЙ-УКРАЇНА»  спільно з Асоціацією УМДПЛ  презентувала результати проекту «Шлях до змін» Подолання стигми та дискримінації у працівників органів правопорядку щодо секс-працівників.

Центральною частиною презентації була інформацію про те, як тренінги з представниками органів правопорядку впливали на них та на їх ставлення до секс-працівників. Відтак дослідження показало, що проведені заходи вливають на 68% учасників тренінгів. В свою чергу, зниження рівня стигми та дискримінації щодо секс-працівників позитивно відображається на протидії поширенню ВІЛ в Україні.

“В останні роки ставлення поліцейських до секс-працівників суттєво почало змінюватись. Норма про 3 години адміністративного затримання почала застосовуватись не тільки в теорії, але й на практиці. А у своїх відповідях поліцейські все частіше стали згадувати про забезпечення затриманого допомогою адвоката” – Сергій Перникоза, координатор моніторингових кампаній Асоціації УМДПЛ.

З результатами проведеного дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Презентація звіту

 

———————————————————————————————————————————————————————

Проект реалізовувався за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією та БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ» в рамках проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я».

В різних регіонів України до проекту було залучено десятки правозахисників та секс-працівників, які пройшли специфічне навчання та утворили команди тренерів для подальшого навчання та спілкування із поліцеськими на теми верховенства права та толерантного ставлення до секс-працівників при виконанні ними службових обов’язків. В 2020 році було проведено більше 300 зустрічей з тисячами поліцейських у більшості обласних центрів України. У 2019 р. було проведено дослідження «Ставлення працівників правоохоронних органів до секс-працівниць та комерційного сексу», що продемострувало, що у більшості правоохоронці продовжують сприймати секс-працю як злочин, а секс-працівників як жертв.

 

Поділитися

Інші новини