Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Понад 160 учнів та студентів Сумщини відвідали просвітницькі заходи на тему “Школа виживання для підлітків”

Чи знали ви, що за вчинення булінгу передбачений штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20-ти до 40-ка годин?
Ще сильніше карають за булінг, вчинений групою осіб, або повторно протягом року. (Стаття 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Булінг (цькування) учасника освітнього процесу”).

Знімок екрана 2024-04-17 о 15.30.46Про це, а також про самооборону та уникнення різноманітних конфліктних ситуацій дізналися учні та студенти Сумщини від регіональної координаторки взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Марини Єжкун.
IMG_4646

Вона провела просвітницькі зустрічі із учнями спеціалізованих шкіл №1 та №7 міста Суми, загальноосвітньої школи №4, Бездрицького ліцею, а також із студентами Сумського державного університету, всього 161 учасник.
IMG_4757

Під час кожної зустрічі Марина Єжкун продемонструвала три серії мультиплікаційного серіалу «Школа виживання для підлітків», після чого провела обговорення та відповіла на цікавлячі питання. Крім того, вона здійснила опитування на предмет знання законодавства та правової грамотності.
eb867016-a83c-45d5-ac32-dd8a34a311ec
Подібні просвітницькі заходи направлені на підвищення правової обізнаності серед молоді та формування навичок у підлітків щодо поведінки при несприятливих ситуаціях. Також вони сприяють розширенню соціального досвіду, емоційних здібностей та критичного мислення.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Поділитися

Інші новини