Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Понад 20 шкіл по всій Україні показали мультики “Ти і поліція” для учнів

Протягом грудня 2021 року наші мультфільми “Ти і поліція” побачили учні 6-8 класів у більш ніж 20 школах України. Ще близько 100 шкіл попереду.

Регіональні координатори взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провели інтерактивні заняття на тему булінгу та громадського активізму, під час яких показували восьму та дев’яту серії мультфільму “Ти і поліція”, присвячених цим питанням. Заходи відбулися у десятьох областях України: Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Рівненській, Черкаській, Одеській, Сумській, Львівській, Чернівецькій, Кіровоградській.

Під час уроку про булінг школярі розглянули приклади цькування у школі, ознайомилися із відповідальністю за скоєння подібних дій, а також визначили осіб та організації, до яких необхідно звертатися у випадку булінгу та проявів насильства.
Під час уроку про громадський активізм учні дізнались про активних однолітків з інших країн світу та стали учасниками рольової гри, під час якої вчились вирішувати проблеми міста та школи, бути небайдужими громадянами своєї держави.

Восьма серія “Булінг у школі” за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=p3dzU2WvyJw
Дев’ята серія “Ти  активізм” за посиланням: https://youtu.be/0-gDnyIjUZs

MyCollages_на сайт

Мультфільми створено у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Асоціації УМДПЛ і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу“.

Поділитися

Інші новини