Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Порушення права засуджених на охорону здоров’я зафіксовано у Комсомольському виправному центрі на Полтавщині

13 травня 2015 року моніторингова група національного превентивного механізму у складі Регіонального координатора Уповноваженого зі зв’язків із громадськістю в Полтавській області Віри Яковенко  та представників громадськості здійснила плановий візит до Комсомольського виправного центру №136 у Полтавській області  для тримання чоловіків, засуджених до обмеження волі.

Під час візиту вивчено стан дотримання прав людини у діяльності установи, проведено прийом громадян, під час якого обговорювались питання умов та оплати  праці, побуту, харчування тощо. Крім того, значну увагу при спілкуванні  із засудженими приділено процесуальним питанням, судовій практиці  та наявним колізіям у нормативному регулюванні діяльності Державної пенітенціарної служби України.

Одним з найболючіших питань у виправному центрі є відсутність на території установи медичного працівника, що порушує права засуджених на охорону здоров’я. Адміністрація виправного центу підтримує думку щодо необхідності створення медичного пункту на території установи для надання в разі необхідності першої допомоги та проведення поточних медоглядів.

Щодо усунення виявлених недоліків керівництву установи надані відповідні рекомендації. Детальний звіт за результатами візиту буде також направлено до Міністерства юстиції України.

Джерело: Уповноважений ВРУ з прав людини

Поділитися

Інші новини