Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Повторний візит до Центрального райвідділу міліції в м. Миколаєві показав неналежне реагування на виявлені раніше недоліки

Працівники Відділу спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з Регіональним координатором зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Олександром Синьовим повторно відвідали Центральний райвідділ міліції в м. Миколаєві з метою перевірки стану дотримання прав людини в діяльності зазначеного органу.

Під час візиту встановлено, що, не зважаючи на надані за результатами попереднього моніторингового візиту у вересні 2014 року рекомендації щодо усунення виявлених порушень прав і свобод людини в діяльності правоохоронних органів м. Миколаєва не враховані, що свідчить про неналежне реагування з боку керівництва УМВС України в Миколаївській області.

Так, зокрема, у ході візиту виявлено факти недотримання вимог кримінального процесуального законодавства, Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо дотримання прав і свобод людини і громадянина під час досудових розслідувань у кримінальних провадженнях. Крім того, умови тримання осіб у кімнаті доставлених та затриманих до чергової частини не приведені у відповідність до мінімальних національних та міжнародних стандартів, а рівень професійної підготовки службових осіб, відповідальних за перебування затриманих, не відповідає необхідному. Зазначені порушення перешкоджають забезпеченню прав та свобод громадян і реалізації національного превентивного механізму.

Матеріали за виявленими порушеннями будуть направлені відповідним органам державної влади з метою поновлення порушених прав та усунення чинників, які призводять до таких порушень.

Джерело: Уповноважений ВРУ з прав людини

Поділитися

Інші новини