Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Правовий захист для захисників України

DSC04693

Регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі зв’язків із громадськістю в Харківській області провів правовий прийом для військовослужбовців.

За погодженням з командуванням однієї з військових частин до місця її постійної дислокації  завітали регіональний координатор Омбудсмана зі зв’язків із громадськістю в Харківській області Юрій Чумак та член Асоціації українських моніторів дотримання прав людини (Асоціації УМДПЛ) Роман Лихачов.

Правозахисники провели прийом військовослужбовців, під час якого безкоштовні юридичні консультації надавалися з всіх напрямків права: військового, земельного, сімейного, житлового, адміністративного тощо.

Бійці цікавилися, як домогтися якнайшвидшої відправки в зону АТО або як переглянути умови військового контракту, які пільги існують в учасників бойових дій та як військовослужбовцю зареєструватися за новою адресою, як оформити допомогу на дитину і як призупинити нарахування пені за банківським кредитом.

Усім, хто звернувся (понад 10 чоловік, при цьому деякі приходили із запитаннями, що їх попросили поставити товариші, зайняті на службі) були надані інформаційні пам’ятки «Права військовозобов’язаних під час мобілізації» та «Пільги для учасників АТО», видані за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» і Програми розвитку ООН.

Після закінчення прийому виконуючий обов’язки заступника командира по роботі з особовим складом майор Артур Батістов і помічник командира з правової роботи майор Дмитро Ступак подякували правозахисникам за надану правову допомогу.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

 

Поділитися

Інші новини