Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон і вже тривалий час не виходить на зв’язок

Вже більше двох тижнів наш добрий колега, правозахисник, журналіст Максим Буткевич перебуває у російському полоні. Разом зі своїм взводом він потрапив в оточення окупантів поблизу захоплених пунктів Золоте і Гірське Луганської області. Про це стало відомо із відео, яке розповсюдили окупанти 24 червня. 

MButkevych
Максим Буткевич. Фото: Facebook

За словами матері Євгенії Буткевич, питанням визволення Максима займається Об’єднаний центр із пошуку та звільнення полонених. Досі жодної інформації щодо сина вона не отримала – на всі запити їй відповідають, що “справа опрацьовується”.

Максим зробив дуже багато для українського правозахисту, завжди захищав і відстоював права людини, насамперед – незахищених верств. До останнього часу він був координатором проєкту “Без кордонів”, спрямованого на допомогу пошуку притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Також був координатором впровадження системи моніторингу та швидкого реагування на порушення прав людини в Україні – REAct, Альянсу громадського здоров’я. Крім того, Максим – монітор Національного превентивного механізму, модератор показів та подій міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, співзасновник Громадського радіо. 

Максим Буткевич давно співпрацює з нашою Асоціацією УМДПЛ і ми віримо, що попереду в нас буде ще багато спільної роботи!

До лав української армії він став у березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Поділитися

Інші новини