Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представляємо аналітичне дослідження “Симфонії захисту персональних даних: на сцені гуманітарні організації”

Під час збройних конфліктів персональні дані відіграють надзвичайно важливу роль як для захисту цивільного населення (як-от надання гуманітарної допомоги), так і планування операцій, прогнозування розвитку воєнних дій та екстрених комунікацій (зв’язку з родичами або організаціями, що забезпечують евакуацію тощо).
cover_symphoniyaЩоб відповісти на чимало питань, пов’язаних зі збором персональних даних гуманітарними організаціями, ми провели комплексне дослідження стану дотримання національних і міжнародних стандартів.
Метою дослідження є аналіз практик роботи з персональними даними організацій, які виконують гуманітарні функції в межах збройного конфлікту (російської агресії в Україні), оцінювання потенційних ризиків політик і практик таких організацій та можливі рішення для посилення захисту даних в умовах війни.

У результаті дослідження було розроблено рекомендації для міжнародних, іноземних та українських організацій щодо покращення політик захисту персональних даних при наданні гуманітарної допомоги та виконанні інших гуманітарних функцій. Також надано низку рекомендацій іншим стейкхолдерам, які впливають на захист та передачу персональних даних при наданні гуманітарної допомоги відповідними організаціями (як-от держава, органи місцевого самоврядування, особи, які отримують допомогу тощо).

Дослідження складається із п’яти розділів:
1. Режим воєнного стану грає першу скрипку
2. Оркестр міжнародних стандартів
3. Композиції захисту даних по-українськи
4. Чи потрапляють гуманітарні організації в такт зі стандартами?
5. Рекомендації

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за посиланням українською та англійською мовами.

Якщо у вас виникнуть будь-які запитання щодо тексту дослідження чи рекомендацій – ми відкриті до дискусії, тож не соромтеся писати авторці – Тетяні Авдєєвій (t.avdieieva@dslua.org).

Поділитися

Інші новини