Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представляємо збірник кейсів з аудіоперехоплень телефонних розмов окупантів

Одним з дієвих інструментів депопуляризації кремлівських меседжів стало оприлюднення українськими силовиками розмов російських окупантів, отриманих у результаті аудіоперехоплень. Не зважаючи на заборону командування, вони зв’язувалися зі своїми рідними в Росії за допомогою відкритих каналів мобільного зв’язку і описували їм реальну ситуацію на фронті, розповідали про скоєні їх армією воєнні злочини проти мирних громадян.

Це озвучена ними ж правдива історія нинішньої моторошної війни, яку повинні почути наші нащадки. 

Правозахисна асоціація FREERIGHTS проаналізувала та систематизувала наявні у відкритих джерелах фронтові аудіоперехоплення, виокремивши з них 199 кейсів, які свідчать про вбивства цивільних осіб, позасудові страти та катування полонених, зґвалтування, мародерство та використання заборонених методів і засобів ведення війни російськими військовослужбовцями.

Наведені в матеріалі кейси не є дослівною розшифровкою аудіоперехоплень. Тексти розмов наводяться з незначними правками, які були внесені через необхідність впорядкування фрагментів, що вказують на ознаки вчинення воєнних злочинів, а також у зв’язку з вилученням ненормативної лексики. Внесені зміни не спотворюють загального змісту розмов.

Кожен кейс має посилання на джерело отримання інформації в Інтернеті. З метою підтвердження достовірності кейсів, створений та збережений архів відповідних аудіофайлів.

Завантажити збірник кейсів можна українською мовою (UA): Кейси з аудіоперехоплень телефонних розмов окупантів
та англійською мовою (ENG): Audio Intercepts: Phone Conversations of Occupiers

Формат: pdf.

Дана публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Поділитися

Інші новини