Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представники Асоціації навчали взаємодії з новими поліцейськими

Представники Асоціації УМДПЛ провели чергову серію тренінгів для молоді у м. Києві, Харкові, Українці (Київська область) та Кіровограді.

Під час тренінгів розглядались практичні питання захисту прав людини. Новий Закон  України «Про Національну поліцію» (набрав чинності 07 листопада) дещо відрізняється від старого закону, а особливо в частині контакту поліцейських з людьми на вулиці. Те, що мають право робити поліцейські, чи мають право доставляти громадян у відділки та при яких умовах вони мають право вживати поліцейські заходи і стало предметом детального аналізу під час тренінгу. Більше про поведінку з поліцейськими в рамках чинного законодавства читайте тут.

По закінченню тренінгу учасники мали можливість здійснити візит до найближчого поліцейського відділку. Та на власні очі переконатись чи виконуються принципи відкритості та прозорості в роботі правоохоронцях.

Якщо ви маєте бажання організувати подібний тренінг у вас в місті – напишіть нам на електрону скриньку umdpl.association@gmail.com.

Майстер-клас “Ти і поліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

20150821_131110 20150821_131233 20151017_172638

Поділитися

Інші новини