Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представники Асоціації УМДПЛ навчають міліціонерів дотриманню прав людини

PM946image001

Алла Григорівна Лепеха, представник Асоціації УМДПЛ в Чернігівській області, взяла участь в першому занятті в системі службової підготовки співробітників Управління УМВС України в Чернігівській області.

 

 

Саме про дотримання прав і свобод громадян в діяльності міліції в сучасних умовах йшлося під час першого заняття

Алла Григорівна підкреслила, що права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні, культурні – не даруються державою, а належать кожному від народження. Вони – основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів. Боротьба за ці права, які є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними, потребує чіткої громадянської позиції і патріотизму, небайдужості й принциповості, розуму та серця.

Визнання, дотримання та захист прав і свобод людини не є внутрішньою справою тієї чи іншої країни. Права людини не мають кордонів.

PM741image002

Спираючись на міжнародно-правові стандарти, у 1996 році Верховна Рада України прийняла Конституцію України. В ній зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

Любе право, яке є у однієї особи, передбачає наявність обов’язків у іншої особи або інших осіб. Права людини забезпечує нормальне існування та розвиток людини в цивілізованому суспільстві та передбачає наявність обов’язків, в першу чергу, у одного єдиного офіційного представника суспільства – у держави. Ці обов’язки різні: іноді держава повинна створити спеціальні механізми реалізації права (наприклад, права на освіту), іноді вона не повинна втручатися сама і забезпечити невтручання інших в процес реалізації людиною свого права (наприклад, права на особисту свободу). Від того, наскільки успішна діяльність держави в питаннях дотримання прав і свобод громадян, залежить і визнання її цивілізованою та демократичною.

 

 

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області

Посилання на джерело

Поділитися

Інші новини