Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представники Асоціації УМДПЛ взяли участь у Школі з прав людини

1387175400Стан дотримання прав людини в сучасній Україні є, м’яко кажучи, не дуже задовільним. Так, існує потреба у розвитку правозахисного руху. Сьогодні молоді та амбіційні українці намагаються змінити наявну ситуацію з дотриманням прав людини, в тому числі, шляхом створення правозахисних організацій. Проте цей вид діяльності є досить складним та потребує певного рівня обізнаності у даній сфері та, зокрема, переймання досвіду у старших партнерів.

Харківська правозахисна група як спільнота досвідчених правозахисників, робить крок назустріч починаючим громадським активістам та ділиться досвідом, зокрема, навчає тому, яким має бути правозахист.

9-13 грудня 2013 р. у Харкові відбулася вже XIII Школа з прав людини. Як учасник даного заходу, можу поділитися власними враженнями:
1. Всі представлені лектори були високими професіоналами у сфері захисту прав людини.
2. Кожна лекція мала гарне інформаційне наповнення.
3. Методика навчання добре структурована, тому надана інформація засвоїлася майже в повному об’ємі.
4. Особливо сподобалися практичні завдання (робота у групах). Це також сприяє кращому розумінню наданої інформації.
5. Також варто відмітити доброзичливе ставлення з боку організаторів та учасників.

Можна зробити висновок, що Школа справила, безперечно, позитивне враження. Отримані знання та спілкування із експертами надихають на налагодження правозахисної діяльності.

Великим побажанням на майбутнє є продовження навчання та плідна співпраця з усіма представленими організаціями, зокрема, з ХПГ.

PS: До речі, одним з викладачів Школи виступив голова Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ, член ХПГ Юрій Чумак. Він був тренером на секції, присвяченій налагодженню комунікацій правозахисних організацій з мас-медіа.

Злата Швець, учасниця Школи, програмний асистент Асоціації УМДПЛ

Фото Юрія Чумака

Поділитися

Інші новини