Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Представники ООН відвідали Старобільське СІЗО

3.06.фото30 травня 2016 року у Старобільському СІЗО відбулась зустріч керівництва управління ДПтС України в Луганській області у особі підполковника внутрішньої служби Сергія Олейнікова та керівництва установи зі Спеціальним представником Генерального секретаря ООН Іваном Шимонович, головою Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Фіоною Фрейзер та головою Краматорського офісу Моніторингової Місії ООН Румером Лєметром.

Серед запрошених були Лариса Синкова — начальник відділу по нагляду за виконанням покарань прокуратури Луганської області, Павло Лисянський голова громадської ради при управлінні ДПтСУ в Луганській області та Валерій Архипов – член Асоціації УМДПЛ, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Луганській області.

Серед питань, які цікавили Спеціального представника Генерального секретаря ООН зокрема були такі: умови утримання осіб, котрі перебувають в установі, кількість працівників СІЗО. Під час зустрічі були обговорені проблеми, які виникають при застосуванні закону «Савченко».

Учасники зустрічі обговорили питання законності утримання людей, які перебувають у СІЗО, а їхні кримінальні справи – у Луганську. Регіональний координатор у Луганській області розповів про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в цьому напрямку.

Іван Шимонович запевнив присутніх, що він ініціює переговори щодо передачі засуджених та їхніх особових справ на територію, яка підконтрольна органам державної влади України.

Цього ж дня поважний гість сам-на-сам провів особистий прийом деяких осіб, що потрапили у СІЗО у зв’язку з війною на Донбасі (усього – 75 осіб). Фактів порушення прав людини зафіксовано не було.

Поділитися

Інші новини