Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Презентація дослідження з безпеки представників та представниць громадянського суспільства за липень-грудень 2020

11_00, 12.10 УКМЦ (вул.Хрещатик,2)

Запрошуємо на презентацію дослідження з безпеки представників та представниць громадянського суспільства 16 лютого о 12:30 в Українському Кризовому Медіа Центрі.

В Україні триває тиск на правозахисників, активістів та незалежних журналістів. За липень-грудень 2020 року Асоціація УМДПЛ задокументувала 52 інциденти тиску на активістів/-ок, правозахисників/-ць та журналістів-розслідувачів/-ок. У 2020 році не спостерігалось покращення роботи органів правопорядку щодо здійснення ефективного розслідування або забезпечення належних заходів, для запобігання рецидивам нападів на активістів/-ок та правозахисників/-ць. У переважній кількості випадків постраждалі говорять про власне незадоволення рівнем ефективності розслідування та необхідність постійно мотивувати слідчих шляхом заяв, запитів та тиску з боку громадянського суспільства.
Будемо обговорювати результати моніторингу роботи правоохоронних органів, опитування самопочуття постраждалих та особливості задокументованих за останнє півріччя 2020 інцидентів.

Докладніше Ви дізнаєтесь про:
результати дослідження безпеки представників/-ць громадянського суспільства в Україні
як проходить розслідування нападів на активістів/-ок: позитивні та негативні тенденції.
як постраждалі активісти оцінюють власне самопочуття та рівень своєї безпеки
рекомендації органам державної влади щодо покращення ситуації із безпекою активістів.

💻буде наявна трансляція заходу онлайн.

Поділитися

Інші новини