Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Про міліцейське свавілля тим, хто найближче до проблеми

136980749717 травня у Луцьку у конференц-залі Асоціації ветеранів МВС України пройшла лекція «Ти і міліція: як діяти, щоб не стати жертвою міліцейського свавілля». Перед двадцятьма членами Громадської ради при обласному управлінні внутрішніх справ виступив представник Асоціації УМДПЛ у Волинській області Антон Цісарук.

Захід був проведений перед засіданням громадської ради при УМВС України у Волинській області, з метою залучення членів громадської ради до організації просвітницьких заходів з протидії міліцейському свавіллю у навчальних закладах області. Пізніше громадською радою було прийнято відповідне рішення. Учасників заходу зацікавили всі запропоновані теми – від законності зупинки громадянина на вулиці до поширених порушень під час огляду або перебування у відділку міліції. Більшість учасників взяли активну участь в обговорені піднятих проблем. Начальник обласного управління внутрішніх справ був присутній під час обговорення і також визнав необхідність подальшого ведення просвітницької роботи як серед молоді, так і серед особистого складу волинської міліції. Всі учасники заходу висловили намір використовувати розроблені рекомендації для правової освіти членів своїх громадських організацій.

Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини