Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Продовжуємо збір фактів катувань, примусових депортацій українців та інші брутальні порушення прав людини, що вчиняють російські загарбники під час війни

На жаль, звірства окупантів на нашій рідній землі не закінчуються – ми спостерігаємо все нові і нові інциденти катувань і знищення українців. Крім того, збільшилася кількість повідомлень про примусове вивезення громадян України із тимчасово окупованих територій до Російської Федерації та Республіки Білорусь. Ця депортація супроводжується так званою “фільтрацією” із обшуками автомобілів, особистих речей, телефонів та влаштування допитів, перевіркою на наявність татуювань і слідів від носіння зброї. 

Асоціація УМДПЛ спільно з парнерськими організаціями в рамках коаліції “Україна. 5 ранку” продовжує збирати та систематизувати факти порушень прав людини, зокрема щодо катувань та жорстокого поводження з боку окупаційних військ або їх представників, а також щодо депортацій, “фільтрацій” та викрадень, позасудових страт та інших тяжких військових злочинів.

У зв’язку з цим, звертаємось до всіх із закликом повідомляти про відомі вам такі факти на електронну адресу Асоціації: tortureua.2022@gmail.com або коаліції: warcrimesos.ua@gmail.com, а також у Фейсбуці: https://www.facebook.com/Association.UMDPL

Разом із вашою підтримкою ми зберемо більше інформації, яка сприятиме притягнення всіх винних осіб до відповідальності на національному та міжнародному рівнях!



Поділитися

Інші новини