Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Проводимо дослідження та готуємо аналітичний звіт на тему захисту персональних даних

Однією з найцінніших валют сьогодні є персональні дані, і ця валюта під час повномасштабної війни не втратила у ціні. Перевірка особи на блокпостах, реєстрація підприємництва і навіть отримання гуманітарної допомоги – всюди потрібно поділитися інформацією про себе.
Тож Асоціація УМДПЛ вирішила дослідити, наскільки організації, що надають гуманітарну допомогу і працюють з найуразливішими групами, дотримуються правил обробки персональних даних. Для цього ми:

– направили запити щодо стану дотримання правил захисту даних міжнародними, іноземними та українськими гуманітарними організаціями;

– дослідили міжнародні стандарти у сфері захисту персональних даних під час збройного конфлікту;

– продовжуємо оцінювати політики гуманітарних організацій щодо захисту даних.

В рамках проєкту також здійснюється аналіз випадків несанкціонованого доступу до персональних даних з початку повномасштабної війни в Україні. Експертом проекту документуються та описуються порушення, про які стало відомо з відкритих або інших джерел у даній сфері.

За результатами дослідження буде сформовано аналітичний звіт про інциденти та запропоновано рішення для забезпечення захисту даних українців. Цей документ буде унікальним за своїм змістом, оскільки продемонструє зв’язок між причинами порушень захисту особистої інформації про особу та ймовірними наслідками.

Очікується, що це дослідження дасть новий поштовх до дискусії про загрози для суспільства, коли в державі відсутня належна система захисту даних та необхідність реформи у даній сфері.

Очікуйте на результати дослідження незабаром та залишайтеся на зв’язку. А поки що нагадуємо про прості правила, які допоможуть вам захистити ваші дані при отриманні гуманітарної допомоги: https://umdpl.info/news/za-lashtunkamy-zgody-skilky-personalnyh-danyh-koshtuye-gumanitarna-dopomoga/.

Поділитися

Інші новини