Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональні координатори взаємодії з громадськістю зустрілися з Омбудсманом Дмитром Лубінцем

23-24 вересня 2022 року пройшла квартальна зустріч Регіональних координаторів по зв’язкам з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Перший день зустрічі був присвячений знайомству з новообраним Уповноваженим ВРУ з прав людини Дмитром Лубінцем та керівником його Секретаріату Романом Романюком. В ході зустрічі омбудсманом були визначені першочергові пріоритети та задачі, які він поставив команді Офісу Уповноваженого та його регіональним представництвам, в тому числі мережі регіональних координаторів по зв’язкам з громадськістю.

307090510_541357627793133_3602566064778896756_n
Після цього регіональні координатори познайомилися із представниками різних Департаментів і обговорили болючі теми: соціальних та економічних прав, НПМ, захисту прав громадян постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, захисту інформаційних прав, захисту прав дітей та гендерних питань, а також зустрілися із командою управління зв’язків із громадськістю.

Крім того, піднімалася тема спільної роботи в інформаційному напрямку, а саме: висвітлення проблем і роботи регіональних координаторів через особисті заяви Уповноваженого, а також через сайт та соціальні мережі Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Другий день робочої зустрічі 24 вересня був присвячений питанням моніторингу інформаційних прав (доступ до публічної інформації) та плануванню співпраці в умовах військової агресії з боку Російської Федерації.

Зустріч відбулася в рамках проєкту “Посилення захисту регіональних активістів”, що реалізовується Асоціацією УМДПЛ за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Поділитися

Інші новини