Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональний координатор Омбудсмана перевірив випадок із катування в Запорізькій області

У зв’язку із наявною інформацією щодо побиття засуджених працівниками Бердянськоі виправноі колоніі 77 Управління Державної пенітенціарноі служби у Запорізькій області, яка була розташована на чисельних Інтернет ресурсах та на виконання доручення Секретаріату Уповноваженого, регіональним координатором зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховноі Ради Украни з прав людини у Запорізькій області Павленком В. І. відвідано Вільнянський слідчий ізолятор, в якому в теперішній час громадянин М.

Зі слів громадянина М., 27 лютого п.р. він та ще 12 засуджених, були етаповані із Запорізького СІЗО до Бердянськоі виправноі колоніі. По прибутті,  працівниками колоніі до них безпідставно застосовувались заходи фізичного впливу. Зокрема, йому спричинені чисельні гематоми на обличчі, руках, ногах, інших частинах тулуба. Після застосування тортур він втрачав свідомість, спостерігалась нудота, але будь яка медична допомога йому в Бердянську не надавалась.

Під час спілкування з  громадянином М., регіональним координатором у нього зафіксовані чисельні гематоми на обличчі, руках, ногах, тулубі, тощо. За наполяганням Павленка В. І. засуджениму надана невідкладна медична допомога, медичним персоналом СІЗО забезпечуватиметься контроль за станом його здоров’я.

Зібрані матеріали по факту побиття громадянина М. будуть спрямовані до Генеральноі прокуратури для відповідного реагування та забезпечення контролю за прийняттям обґрунтованого рішення згідно з чинним законодавством.

Поділитися

Інші новини