Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональний координатор Омбудсмана у Запорізькій області відвідав Бердянську виправну колонію №77

17 серпня 2015 р., регіональним координатором по зв’язках з громадськістю Уповноваженого Верховної  Ради України в Запорізькій області, Павленком В.І. здійснено моніторинговий  візит до Бердянської виправної колонії №77 Управління Державної  пенітенціарної  служби України в Запорізькій області, з метою перевірки наявної інформації про побиття прибулих із Запорізького СІЗО засуджених.

Ознайомленням з медичними картками засуджених Б., Ш., Л., Ф., та К. встановлено, що по прибуттю в колонію Б. та К. надана медична допомога щодо накладання швів на порізи передпліч, які були виявлені медичними працівниками під час їх обстеження по  прибутті  до колонії.  Пошкодження у вигляді порізу передпліччя Ш. були оброблені з подальшим накладанням бинтової пов’язки.

В той же час, у засудженого К., крім 20 порізів, на які накладено 7 швів, в наявності були подряпини обличчя ( оброблені медперсоналом), гематоми і крововилив обох очей,  про які інформація щодо надання медичної допомоги у відповідних картках відсутня.  Про необхідність обстеження зору та, у разі необхідності, вжиття заходів по негайному їх лікуванню, відповідні пропозиції надані керівництву виправної установи та Управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області.

 

Поділитися

Інші новини