Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області продовжує опікуватися правами місцевих «майданівців»

0До регіонального координатора Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області, члена Асоціації УМДПЛ Володимира Батчаєва звернувся громадянин К., який повідомив, що в січні 2014 року він затримувався працівниками міліції за підозрою в участі у, так званому, «штурмі Черкаської обласної державної адміністрації». Після перемоги  Революції гідності, працівники місцевої прокуратури оголосили, що кримінальне провадження стосовно всіх учасників Євромайдану у Черкасах закрите і вони реабілітовані, як особи, що не вчиняли протиправних дій.

 Проте, коли в липні 2018 року громадянин К. звернувся до УМВС України в Черкаській області за оформленням довідки про відсутність судимості, яка була йому необхідна для працевлаштування, він отримав довідку з формулюванням «станом на 31.07.2014 притягувався до кримінальної відповідальності по кримінальному провадження від 23.01.2014 за ч.1 ст.294, ч.2 ст.341 КК України. Рішення по кримінальному провадженню не надходило».

Регіональний координатор провів особисті зустрічі з прокурором Черкаської області та заступником керівника Управління інформаційно-аналітичного забезпечення УМВС, під час яких було з’ясовано, що громадянин К. не отримував постанову про закриття кримінального провадження стосовно нього, а відомості щодо припинення його кримінального переслідування не були своєчасно внесені до відповідної електронної бази даних. Зазначене порушення було невідкладно  усунуто і 25.08.2014 громадянин К. отримав нову довідку, відповідно до якої він не мав і не має проблем кримінального характеру.

Поділитися

Інші новини