Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональний координтор Омбудсмана в Тернопільській області відвідав Збаразьку ВК №63

28 липня 2015 року регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Тернопільській області відвідав з робочим візитом Збаразьку виправну колонію № 63, де провів особистий прийом громадян.

На прийом до координатора Уповноваженого записалося тринадцять жінок. Основні проблеми з якими зверталися засуджені це виготовлення втрачених внутрішніх паспортів в тому числі тим жінкам які будуть звільнятися у 2015-2016 роках, також з питань помилування та умовно дострокового звільнення, пенсійного забезпечення, сімейних та особистих питань.

По кожному з питань Володимир Шевченко надав засудженим вичерпні відповіді та надав роз’яснення законодавства в кожному конкретному випадку з рекомендаціями щодо вирішення їх проблем в тому числі за участі адміністрації виправного закладу.

Окрім того, координатор Уповноваженого ознайомився з роботою виробничої зони виправної колонії та продукцією яка виробляється у швейному цеху ВК№ 63.

По завершенню робочого візиту координатор звернувся до керівництва з проханням і надалі сприяти підопічним виправного закладу у вирішенні їх проблем та можливих труднощів у побуті, працевлаштуванні, отриманні документів при підготовці до звільнення та можливості отримувати якісні медичні послуги чи лікування за потребою.

Окремо координатор Уповноваженого звернувся до начальника Збаразької ВК №63 Макара Андрія Васильовича з тим що, в разі виникнення певних труднощів у засуджених та для дотримання прав в’язнів, можна залучати до вирішення проблем громадськість, а зокрема громадську раду.

ipp ipp ipp

Поділитися

Інші новини