Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Регіональним координатором Омбудсмана було показано фільм у пенетенціарних закладах Рівненщини

Катеринівка2

З 18 листопада по 10 грудня 2014 року на Рівненщині проходить ХІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

21 листопада 2014 р. регіональним координатором Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області, членом Асоціації УМДПЛ В’ячеславом Свірецем, спільно з РОГО КВУ та пенетенціарною службою в Рівненській області, було організовано показ документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж» у Городищенській виправній колонії максимального рівня безпеки та Катеринівській виправній колонії. Фільм змонтований режисерами на основі любительських відео, які були відзняті самими ж протестувальниками.

У Городищенській колонії показ кінострічки відбувся в молитовній кімнаті, були присутні близько 35-ти засуджених. На початку заходу дехто  з учасників скептично висловлювався стосовно подій Євромайдану. Після перегляду скептично налаштовані засуджені кардинально змінили свою точку зору. Зав’язалась тривала та жвава дискусія – обговорення, в ході якої більшість учасників висловили готовність воювати у складі штрафних батальйонів в зоні АТО, а після завершення конфлікту повернутись відбувати покарання.

У Катеринівській колонії показ документальної стрічки відбувався у приміщенні клубу, було більше ста присутніх. Фільм справив сильне враження на глядачів, вони були приголомшені побаченим. Як і в попередній колонії обговорення фільму тривало досить довго, засуджені не приховували свого захоплення мужністю мітингувальників.

Городище 1 Городище Городище2 Катеринівка Катеринівка1

Поділитися

Інші новини