Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Розпочинаємо роботу над створенням анімаційного серіалу та документального фільму

Маючи великий досвід у створенні просвітницьких матеріалів для різних груп населення, в тому числі документальних і мультиплікаційних фільмів, Асоціація УМДПЛ продовжує цей напрям і розпочинає роботу над створенням анімаційного серіалу «Школа виживання для підлітків» та короткометражного документального фільму «Життя на паузі», об’єднаних спільною тематикою – убезпечення неповнолітніх від загроз, пов’язаних з війною та насильством.

На сьогодні правове виховання підлітків здійснюється епізодично і здебільшого обмежується проведенням тематичних уроків або лекційних занять, а також поширенням друкованих пам’яток із певними вимогами законодавства.
Оскільки молодь надає перевагу більш сучасним візуальним формам отримання інформації (відеоролики, матеріали у соцмережах тощо), ми створимо серію просвітницьких анімаційних та документального фільмів, щоб донести інформацію у цікавій та доступній формі.

У кожній із п’яти серій анімаційного серіалу «Школа виживання для підлітків» моделюється конкретна кризисна чи конфліктна ситуація, після чого підліткам у доступній та цікавій для них формі надаються практичні поради з оптимальними алгоритмами поведінки у цій ситуації.

У короткометражному документальному фільмі «Життя на паузі» будуть показані життя вихованців колонії для неповнолітніх та інтерв’ю з підлітками, які були засуджені за правопорушення, про які розповідається в анімаційному серіалі.

Крім того, ми плануємо провести низку просвітницьких заходів із використанням даних відеопродуктів, залучивши мережу Регіональних координаторів Уповноваженого ВРУ з прав людини, членів Асоціації УМДПЛ та громадських активістів у більшості регіонах України.

Дані відеопродукти будуть доступними широкому колу глядачів за рахунок їх активного поширення в інтернеті і на телебаченні.

Ознайомитися з усіма відео Асоціації УМДПЛ можна на YouTube-каналі організації: https://www.youtube.com/@AssociationUMDPL

Проект реалізовується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Поділитися

Інші новини