Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Ще 40 студентів Одеси переглянули мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків»

Війна вкрай негативно впливає на дітей: через постійні тривоги і вибухи у них спостерігається багато неврозів, тривожних, депресивних порушень, знижується емоційний фон та зменшується кількість друзів. Крім того, у неповнолітніх набагато частіше, ніж у мирний час спостерігається девіантна поведінка, зокрема невиправдана агресія, схильність до самоствердження та розв’язання конфліктів з однолітками за допомогою насильства, демонстративне ігнорування вимог закону.

Які можливі юридичні наслідки вчинення протиправних дій? Як вирішити кризові ситуації без застосування насильства або його мінімізації у випадку самооборони? На ці питання дає відповіді наш мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків»!

фото 5

12 квітня регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Сергій Фісюков провів просвітницький захід для 40 студентів Одеського національного економічного університету, на якому продемонстрував три серії серіалу: “Ти не жертва”, “Бити чи не бити”, “Необхідна оборона”.
фото 2

У кожній серії авторами змодельована певна загрозлива для підлітків ситуація, після чого глядачам у доступній та цікавій формі надається її правова оцінка та практичні поради щодо оптимальних алгоритмів поведінки для забезпечення власної безпеки.
фото 3
Подібні просвітницькі заходи направлені на підвищення правової обізнаності серед молоді та формування навичок у підлітків щодо поведінки при несприятливих ситуаціях. Також вони сприяють розширенню соціального досвіду, емоційних здібностей та критичного мислення.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Поділитися

Інші новини