Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Справа про напад на активіста взята під особистий контроль Омбудсмана

1381142895Розслідування нещодавнього нападу невідомої особи на учасника громадської кампанії „Міліція під контролем” Євгена Крапивіна взяте під особистий контроль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. В Секретаріаті Уповноваженого повідомили, що на ім’я прокурора міста Києва та Міністра внутрішніх справ спрямовані листи із вимогою провести ефективне розслідування та відновити порушені права активіста.

Нагадаємо, 24 вересня Євген разом із тележурналістами спілкувався із працівниками спецпідрозділу „Беркут” в переході під Майданом Незалежності у Києві. В компанії правоохоронців знаходився невідомий чоловік в цивільному одязі, який пізніше і здійснив напад на активіста. Однак міліціянти замість того, щоб затримати нападника, втекли і заховались до службового автобусу. Працівники „Беркуту”, звичайно не представились, тому їх особи залишаються невідомими. Однак, усі події зафіксовані на відео: http://www.youtube.com/watch?v=kICR2kAzS58.

Після нападу Євген звернувся до міліції, однак заява протягом тижня лежала в кабінеті начальника територіального відділу і по ній, в порушення норм Кримінального процесуального кодексу, не було здійснено жодних дій.

Крім того, Асоціацією УМДПЛ, членом якої є Євген Крапивін, було підготовлене відкрите звернення до Міністра внутрішніх справ, а крім того розпочато збір підписів під цим відкритим зверненням. В зверненні правозахисники вимагають провести відкрите та ефективне розслідування нападу та бездіяльності міліціянтів, а також забезпечити в майбутньому можливість ідентифікувати особи правоохоронців – запровадити персональні жетони для працівників міліції.

Поділитися

Інші новини