Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Старшокласникам про права: як правильно спілкуватися з міліціонером

10 березня 2015 року в Чугуївскій міській бібліотеці для дітей відбулася інтерактивна лекція-бесіда для учнів 9-а класу ЗОШ №8 на таку злободенну тему: «Як правильно спілкуватися з правоохоронцями».

DSC04999

На запрошення завідуючої дитячою бібліотекою Світлани Толмачової перед учнями виступив депутат Чугуївської міської ради, керівник Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», очільник Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ і регіональний партнер фестивалю «Docudays UA» в Харківській області Юрій Чумак.

DSC05000

До уваги юних глядачів в рамках правового кіноклубу Юрій Чумак представив короткометражний фільм «Абетка» з репертуару Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA».

Ю. Чумак у доступній та інтерактивній формі розповів учням, які саме вивчають у 9-му класі «Основи правознавства», основні правила поводження з правоохоронцями – задля того, аби молоді люди були захищеними вітчизняної міліцією і не потрапляли у складні правові ситуації.

DSC05011

Наприкінці зустрічі наш гість подарував всім присутнім правові пам’ятки під назвою «Адвокат у кишені», підготовлені Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів. З пам’ятки можна отримати таку корисну інформацію: як поводитись із правоохоронцями в різних життєвих ситуаціях, як запобігти чи вирішити конфлікти з міліцією.

Захід відбувався в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини