Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Старшокласників «озброїли» практичними порадниками

Асоціація УМДПЛ в рамках проекту «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта, проводить у всіх регіонах України майстер-класи «Ти і міліція».DSC01838Нещодавно в Клугино-Башкирівській загальноосвітній школі м.Чугуєва Харківської області відбувся такий захід.

На запрошення завуча з виховної роботи Клугино-Башкирівської школи Ольги Воронової перед старшокласниками виступив депутат Чугуївської міської ради, керівник Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», очільник Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрій Чумак. Він зазначив, що правоохоронці несуть важливу державницьку функцію, адже захищають громадян від протиправних посягань та порушень закону. Проте іноді міліціонери намагаються зловживати своїми обов’язками та при цьому порушують права громадян.

???????????????????????????????Задля того, щоб убезпечитись від таких порушень, правозахисник розповів школярам про основні правила спілкування з працівниками міліції в різних ситуаціях, надав поради щодо фото-, відео- і аудіофіксації діяльності представників органів внутрішніх справ, роз’яснив порядок оскарження незаконних дій або бездіяльності міліції.

???????????????????????????????Крім того, гість презентував мобільний порадник «Міліція під контролем», з яким можна  ознайомитися за посиланням: http://policeundercontrol.org/pc/. На цій Інтернет-сторінці передбачена можливість завантажувати правові поради щодо спілкування з правоохоронцями.

До того ж Юрій Чумак подарував усім бажаючим правові пам’ятки та «візитівки» з посиланням на «Міліцію під контролем».

Отже, відтепер старшокласники Клугино-Башкирівської ЗОШ озброєні не тільки теоретичними знаннями зі шкільного курсу «Основ правознавства», але й практичними порадниками «Міліція під контролем», розробленими фахівцями Асоціації УМДПЛ на засадах багаторічного досвіду.

Поділитися

Інші новини