Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Студенти будуть знати, як дотримуватись закону та відстояти свої права

1369887753Розбудова демократичної правової держави багато в чому залежить від рівня організації правової освіти та просвітництва, тому що саме сьогоднішня молодь завтра стане основою громадянського суспільства країни.

Чугуєво-Бабчанський лісовий коледж – єдиний на Чугуївщині вищий навчальний заклад. Коледж має I рівень акредитації та готує молодших спеціалістів за багатьма затребуваними спеціальностями.

Знання, одержувані студентами в навчальних аудиторіях коледжу, дозволяють їм знайти хорошу роботу по його закінченні або продовжити отримання вищої освіти рівня бакалавр і магістр в інших ВНЗ.

Але в повсякденному житті гостро необхідні не тільки загально-дисциплінарні та професійні знання, а й пізнання в галузі практичного права, які б дозволили відстояти свою правоту в проблемних ситуаціях.

Тому правозахисники спільно з Чугуївським райвідділом міліції запропонували адміністрації коледжу провести інтерактивну лекцію з правових питань для студентів. Захід відбувся в актовій залі навчального закладу та викликав з боку учнівської молоді не аби яку зацікавленість.

Спочатку перед молодими людьми виступив старший уповноважений кримінальної міліції у справах дітей Чугуївського РВ (з обслуговування Чугуївського та Печенізького районів) ГУМВС України в Харківській області майор міліції Олексій Усевич, який повідав про обов’язки юних громадян щодо дотримання Закону і про відповідальність за його порушення. Також він у відкритій та доступній формі відповів на запитання студентів з правових питань.

Потім бесіду продовжив керівник «Центру правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи, очільник «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», голова обласної організації «Асоціації українських моніторів дотримання прав людини» (Асоціації УМДПЛ), заступник голови Громадської ради при ГУМВС України в Харківській області Юрій Чумак. Він розповів про те, як правильно і в рамках правового поля спілкуватися з правоохоронцями.

Всім учасникам заходу були роздані пам’ятки про повноваження співробітників МВС і права громадян при контактах з міліцією, підготовлені Асоціацією УМДПЛ.

Також студентам було продемонстровано навчальний фільм «Небезпечна гра: не стань живим товаром!», створений за підтримки представництва «Міжнародної організації з міграції» в Україні.

Від редакції айту Асоціації УМДПЛ:  Захід було проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Поділитися

Інші новини