Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Так що ж там з ідентифікацією…?

Зовсім нещодавно у ЗМІ, зокрема на офіційному веб-сайті МВС, з’явилася інформація про наказ Міністра внутрішніх справ України щодо нанесення інвентарних номерів на захисні протиударні шоломи. Така практика має дозволити спростити процедуру ідентифікації співробітника правоохоронного органу, задіяного до охорони громадської безпеки, оскільки на кожному шоломі буде індивідуальний номерний знак, що складається з умовного коду підрозділу, порядкового номера спецзасобу та код регіону.

Проте, на ресурсах[1] [2], які посилалися на згаданий наказ, не було жодного посилання на його текст, або ж реєстраційний номер, тож сам документ здавався міфічним.

У зв’язку з цим, реалізовуючи право на інформацію, експерти Асоціації українських моніторів дотримання прав людини надіслали інформаційний запит до прес-служби МВС України із проханням надати скановану копію зазначеного вище наказу. За кілька днів ми отримали відповідь від Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України, де було прикріплено копію наказу МВС України від 25.01.2014 «1473 «Про організацію належного контролю за зберіганням спецзасобів у підрозділах внутрішніх справ», з текстом якого можна ознайомитися нижче:


[1] http://kiyany.obozrevatel.com/life/24386-kievskaya-militsiya-vyidast-pravoohranitelyam-shlemyi-s-nomerami.htm

[2] http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1308518

 

009

Злата Швець

Поділитися

Інші новини