Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Тернопільські старшокласники дізналися про свої права під час майстер-класу "Ти і міліція"

2 грудня в Тернопільській СЗШ №16 відбулася лекція для старшокласників на тему «Ти і міліція», під час якої учнів ознайомили з їхніми правами і обов’язками в стосунках з представниками правоохоронних органів.

DSC_0732

Представник Асоціації УМДПЛ, Регіональний координатор зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Тернополі Володимир Шевченко роз’яснив учням на прикладах типових ситуацій як правильно спілкуватися з працівниками міліції, які є права та чого робити не рекомендується. Окрім того, знайомив учнів із правами працівників правоохоронних органів, та що вважається перевищенням наданих їм повноважень. Слухачі, в свою чергу, розповіли реальні історії, в яких їм доводилося зустрічатися із міліцією на вулицях. Під час обговорень з молоддю вдалося з’ясувати, де саме міліціонери діяли законно, а де в їх вимогах були порушення.

Тема спілкування із представником Асоціації УМДПЛ виявилась цікавою для учнів, що знайшло своє підтвердження у запитаннях які ставили старшокласники.

На завершення лекції Шевченко Володимир презентував розроблений Асоціацією УМДПЛ порадник “Міліція підКонтролем”. Він працює у версії для комп’ютерів та як додаток для мобільних телефонів на Android та iOS.
Презентований порадник складається із 17 розділів і містить важливі для сучасної молоді питання, серед яких: «Зустріч із міліціонером на вулиці», «Спілкування з працівником ДАІ», «Особистий огляд і огляд речей міліціонером», «Вас звинувачують в адміністративному правопорушенні», «Вас викликають у відділення міліції», «До Вас прийшов міліціонер», «Фото, відео, аудіо фіксація діяльності міліції» та інші.
Окрім того, в довіднику містяться телефони та адреси територіальних відділень міліції, а також контакти організацій, де можна отримати консультацію чи правову допомогу.
www.policeundercontrol.org
DSC_0728
Майстер-клас “Ти і міліція” проведено в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.
Джерело: http://ombter.blogspot.com
Поділитися

Інші новини