Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Ти і поліція. Як від правоохоронців… захиститися

«Національна поліція України служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку», – почав свій виступ з цитування Закону України «Про національну поліцію» правозахисник Юрій Чумак.

«А тому правоохоронців слід поважати і завжди виконувати їх законні вимоги. Але сьогодні я розповім вам про те, як себе поводити у випадках, коли поліцейські самі намагаються перейти за межу Закону».
Так розпочалася правозахисна лекція-бесіда «Поліція і я», яку на базі харківського Центру гендерної культури провів 19 березня 2016 року для активістів Фундації регіональних ініціатив та всіх зацікавлених осіб голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», член правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини (Асоціації УМДПЛ) Юрій Чумак.

 

Правозахисник стисло розповів про історію створення Асоціації УМДПЛ, структуру Національної поліції, норми нового законодавства про поліцію, які дещо обмежують права людини, окреслив основні правила поводження громадян з поліцейськими, викладені в довіднику «Поліція під контролем», розробленому експертами Асоціації (та доступному для завантаження в смартфони), продемонстрував 1-й випуск навчального мультфільму «Ти і правоохоронці», поділився важливими телефонами безоплатної правової допомоги та відповів на запитання учасників заходу.

Наостанок молоді люди подякували за цікаву та корисну інформацію й домовилися з Ю. Чумаком, щоб спілкування за даною тематикою було продовжено у майбутньому.

 

 

 

 

 

Георгій Кобзар         

 

Поділитися

Інші новини