Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У Києві громадських активістів навчали моніторингу патрульних служб та чергових частин міліції

DSC_041727-29 червня 2014 року у Києві Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) провела тренінг «Громадський моніторинг діяльності працівників ОВС України».

Під час навчання учасники дізналися про структуру і систему роботи міліції, алгоритми громадського моніторингу діяльності дільничних інспекторів міліції, патрульної служби, чергових частин та ДАІ. Окрім лекцій та інтерактивних бесід із самостійним аналізом ситуацій, було передбачено практичну частину – моніторинг патрульної служби та чергових частин неподалік від місця, де відбувається тренінг. Це завдання учасники тренінгу здійснюють самостійно, озброївшись отриманими знаннями, а також посібниками, в яких детально пояснюються вимоги до діяльності різних служб та підрозділів міліції.

Одна із команд здійснила моніторинг Вишнівського міського відділення міліції Києво-Святошинського РВ ГУМВС України в Київській області та зняла відео:


«Мета тренінгу – не лише надати теоретичні знання його учасникам, але і допомогти подолати внутрішній бар’єр, який зазвичай відчуває людина під час зустрічі та спілкування із правоохоронцями. Тому наша організація – Асоціація УМДПЛ – проводить ряд навчальних заходів з моніторингу міліції, наголошуючи, що це, перш за все, сервісна служба», – пояснюють організатори.

Тренінг проходив за фінансової підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED).

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

Кожен охочий має можливість потрапити на один з наступних тренінгів, для цього варто слідкувати за анонсами на сайті http://umdpl.info.

Поділитися

Інші новини