Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

Захист прав секс-працівників і до чого тут поліція, – акція

53264620_2305768812786703_1946682510888927232_n

Учора, 1 березня, під будівлею МВС України відбулася акція «Закон передбачає – ми вимагаємо!» щодо захисту прав секс-працівників.

«Незаконне затримання – одне з найпоширеніших порушень щодо секс-працівників. Утім, і пересічній людині варто знати базові правила на випадок такої ситуації, наприклад, про гарантоване Конституцією право не свідчити проти себе, право на адвоката або про необхідність робити аудіо- чи відеозапис погроз, якщо вони лунають з боку правоохоронців», – зазначає координатор моніторингових кампаній Асоціації УМДПЛ Сергій Перникоза.

«…складання протоколу за ст. 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Заняття проституцією») вже давно стало інструментом тиску та залякування тих, хто надає сексуальні послуги. Більшість протоколів, про які знають представники організації, складені саме за фактом звернень або внаслідок знаходження на трасі чи у спеціальному приміщенні. При цьому доведення надання інтимних послуг чи їх оплати нікого не цікавлять. Саме тому повна декриміналізація секс-роботи, на якій давно наполягають секс-працівниці та правозахисна спільнота, є одним з кроків забезпечення дотримання прав людини по відношенню до тих, для кого секс є роботою», – йдеться в дописі на сторінці Легалайф-Украина.

Читайте більше про заяви учасників акції у новині. Нагадаємо, 3 березня — Міжнародний день прав секс-працівників.

Цей допис також доступний у дописі на нашій Facebook-сторінці.

Поділитися

Інші новини