Правозахисна асоціація
“ФРІРАЙТС”

У «Правопілі» відкрили міську раду та ЦНАП

51495561_10213218314627752_6386286734706999296_n

Нещодавно у Києві в межах розбудови першого віртуального правового міста в Україні «Правопілю» Асоціація українських моніторів дотримання прав людини провела робочу зустріч. У форматі презентації нових об’єктів – 3D-будівель міської ради та центру надання адміністративних послуг віртуального міста «Правопіль» – учасники не тільки перевіряли їхні технічні та правові характеристики, а й мали можливість поставити питання та внести корективи для оптимізації.

Представили нові об’єкти Юрій Чумак, голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» й очільник Харківського осередку Асоціації УМДПЛ, та начальник-адміністратор відділу надання адміністративних послуг Чугуївської міської ради Харківської області Ірина Вишлова-Пилєва, яка внесла чималий фаховий вклад у розбудову віртуального ЦНАПу.

Пані Ірина та інші її колеги співпрацювали в розробці онлайн-будівель міської ради (за «модель» якої й була взята Чугуївська мерія) та центру надання адміністративних послуг. «Щоб забезпечити громадянам доступність отримання послуг, у Чугуївській міськраді намагаються кабінети посадовців, які за родом своєї діяльності найбільш часто стикаються з відвідувачами, розташовувати на 1-му поверсі мерії та в будівлі ЦНАПу. В ідеалі ставиться за мету завдання так організувати роботу муніципальних служб, щоб громадяни зверталися за адміністративними послугами виключно до ЦНАПу», – підкреслила Ірина Вишлова-Пилєва.

В результаті, розробники проекту «Правопіль», в якому у первинному варіанті не передбачалося «будувати» віртуальний центр надання адміністративних послуг, вирішили обов’язково його створити – зручним та сучасним, відповідно до прописаних у законодавстві нормативів, зазначив Юрій Чумак.

На завершення заходу виконавчий директор Асоціації УМДПЛ Вадим Пивоваров висловив переконання, що спільними зусиллями представників громадянського суспільства та органів влади й місцевого самоврядування вдасться зробити «Правопіль» корисним інформаційно-правовим ресурсом з ефектним 3D-моделюванням та зручною подачею необхідної правової інформації.

Якщо маєте зауваження чи рекомендації до наповнення тощо, пишіть про це, будь ласка, на скриньку umdpl.association@gmail.com чи у коментарях на нашій Facebook-сторінці.

Нагадаємо, що на сьогодні на порталі «Правопілю» уже повноцінно доступні три об’єкти – відділ поліції, Державна міграційна служба України та суд.

DSC06386-1024x675

Довідково
«Правопіль» – інноваційний метод навчання, що має та низку очевидних переваг: від можливості використання порталу для проведення навчання громадських активістів або моніторів Національного превентивного механізму до підготовки держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
Місто розташоване на Інтернет-порталі «Правопіль» http://pravopil.umdpl.info/. Там можна зайти всередину приміщень, знайти розпорядок їхньої роботи, правила ведення службової документації, посилання на положення відповідних нормативно-правових актів та іншу потрібну довідкову інформацію.
Проект «Правопіль» розроблений Асоціацією УМДПЛ спільно зі студією Real Stories Production в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

За матеріалами сайту Центру правових та політичних досліджень 

Поділитися

Інші новини